1000 nye private boliger på vej i Tingbjerg

fsb indgår banebrydende partnerskab med privat udviklingsselskab, som skal stå for privat nybyggeri i Tingbjerg. Holder tidsplanen vil byggeriet af de første nye boliger blive sat i gang i 2020

Stemningsskitse. Den endelige udformning af de nye boliger i Tingbjerg vil blive udviklet i løbet af 2018.

Foto  Illutration: SLA og NREP.

Boligselskaberne i Tingbjerg, fsb og SAB, har indgået et partnerskab med ejendomsudviklingsselskabet NREP om at bygge omkring 1.000 nye private boliger i Tingbjerg. Partnerskabsaftalen giver NREP forkøbsret til grunde og opførelse af nye private boliger i Tingbjerg.

Tingbjerg er i regeringens ghettoudspil fra 1. marts i år blevet udpeget til at være et af de såkaldte 16 hårdeste ghettoområder i Danmark, men fsb og SAB har altså allerede en fælles plan for udviklingen af Tingbjerg klar. En plan der udover flere typer af boliger i området også vil betyde en udvikling af de grønne områder samt af forbindelserne til og fra området. 

fsb s formand, Steen Søndergaard Thomsen, lægger vægt på, fsb med partnerskabet kører byggekranerne ind i stedet for bulldozerne:

- Vi vil udvikle Tingbjerg og bevare områdets arkitektoniske kendetegn – de gule huse udtænkt og opført af arkitekten Steen Eiler Rasmussen. Vi vil bygge flere boliger med mulighed for fællesskaber, og vi vil berige de grønne områder mellem husene med mere natur. Vi tror på, at Tingbjerg kan udvikle sig. Det særlige er nu, at vi har fundet en solid partner, der vil tilføre en milliardinvestering og bygge 1.000 nye private boliger i Tingbjerg. 

Steen Søndergaard Thomsen tilføjer:

- NREP har lang og solid erfaring med byudvikling i København. De har indsigt i og forståelse for, at en udvikling af Tingbjerg kræver samarbejde på mange fronter og vil strække sig over lang tid. Beboerne i Tingbjerg kan forvente, at NREP er en partner, der vil afsætte ressourcer til byudviklingen, og som sammen med boligorganisationerne, vil arbejde for en byudvikling, der ikke kun handler om boligbyggeri. For byudviklingen skal komme alle beboere i Tingbjerg til gode.

Sammen med NREP skal fsb og SAB nu lægge den endelige plan for, hvor de nye boliger kan bygges. Holder tidsplanen vil byggeriet af de første nye boliger igangsættes i 2020.

Læs hele byudviklingsstrategien for Tingbjerg - Husum

07. marts 2018 | Af Margit Kolze, mk@fsb.dk