Køb et boliggarantibevis

Når du er beboer i fsb, kan du købe et boliggarantibevis, der sikrer dig retten til en bolig, hvis du fortryder, at du er flyttet. Du skal opfylde to krav for at købe beviset:

  • Du har boet i din bolig i mindst 3 år.
  • Du skal ind hos din kæreste, eller du er pensionist eller på efterløn og ønsker at bo i dit sommerhus hele året.

Det kræver ikke yderligere dokumentation end de data, fsb har om dig i forvejen.

Boliggarantibeviset gælder i op til 3 år, efter du er flyttet, og koster 1.150 kr. 


Du får tilbudt en tilsvarende bolig
Boliggarantibeviset sikrer, at du får tilbudt den første ledige bolig, som svarer til den, du er flyttet fra. Med ’svarer til’ menes en bolig i samme boligafdeling og en bolig med samme antal rum eller nogenlunde samme antal kvadratmeter.

Hvis der i løbet af et halvt år ikke bliver en bolig ledig i den boligafdeling, du er flyttet fra, tilbyder fsb dig en bolig i en anden afdeling i nærheden.

Nogle boligtyper bliver sjældent ledige, og derfor kan det ske, at fsb ikke kan tilbyde dig en bolig, som svarer helt til den, du flyttede fra. Så vil du få tilbudt den første ledige bolig, der så vidt muligt svarer til din tidligere bolig.

 

Vil du købe et boliggarantibevis?
Hvis du vil købe et boliggarantibevis, skal du sende en mail til kundeservice@fsb.dk. Du kan også ringe til fsb’s kundeservice på telefon 3376 8001.

 

Du skal købe beviset, inden du flytter
Du skal købe et boliggarantibevis, lige når du har opsagt din bolig, det vil sige, inden du flytter. Når du er flyttet, er det for sent.

 

Hvis du siger nej
Hvis du siger nej, når fsb tilbyder dig en tilsvarende bolig i samme boligafdeling, som du flyttede fra, bliver du ikke tilbudt en bolig igen.

Hvis fsb ikke kan tilbyde dig en bolig i den afdeling, du flyttede fra, kan du sige nej til det første tilbud, du får, uden at miste muligheden for at få en ny bolig.

 

Gør det selv

Få hjælp til praktiske problemer i din bolig

Gå til: Gør det selv