Organisationsbestyrelsens klumme

Hundredvis af nye fsb-boliger på vej

Der er mange nye fsb-boliger på vej i København - og det er godt og nødvendigt. Der mangler nemlig boliger til helt almindelige mennesker med helt almindelige lønninger i hovedstaden.

Hver femte almene bolig i København er en fsb-bolig. Og flere kommer til. Amager, Frederiksberg, Nørrebro, Ørestad, Valby og Vanløse – fsb-byggerier skyder op mange steder i byen. Og det er lige præcis sådan, det skal være. Det er vi enige om i organisationsbestyrelsen. For der er brug for nye boliger. Der bliver flere og flere mennesker i byen, og der skal altså også være plads til dem, der ikke har millioner på lommen, så de kan købe sig et hjem.

Almene boliger løfter ikke kun en vigtig social samfundsopgave, fordi kommunen kan tildele nogle af boligerne til mennesker, der er kommet i nød. Nej, de gør det heldigvis også muligt for helt almindelige mennesker at bo i byen. For det er så vigtigt, at København er en blandet by med mange typer boliger til mange typer mennesker - og i øvrigt også med erhverv, arbejdspladser og forretnings- og foreningsliv. Det er vi ikke i tvivl om i organisationsbestyrelsen. 

fsb har været med til at bygge byen siden 1933, og det skal vi fortsætte med. Alene i de første måneder af 2018 flytter unge mennesker ind i 81 ungdomsboliger i Bryggerhuset på Nørrebro. Flyttekasser vil blive slæbt over dørtrinnet til 30 familieboliger og 10 ungdomsboliger i Planethusene i Vanløse. Og endelig får 65 familier ny adresse i Skyttehusene i Ørestad.

I 2018 forventer vi også at sætte spaden i jorden til Artillerihuset – 131 ungdomsboliger og 6 små familieboliger ikke mange meter fra DR-byen og Københavns Universitet. Og så bygger vi videre på resten af de i alt 217 familieboliger i Skyttehusene i Ørestad og på et plejehjem i Valby, hvor 56 ældre medborgere kan få hjælp og pleje fra starten af 2019.

Vi håber også, at 2018 byder på endnu flere nye muligheder for at bygge fsb-boliger i det centrale København, men også i Storkøbenhavn. Det er helt nødvendigt - for alles skyld og i forskellighedens navn.