Flere almene boliger og færre urimelige krav

fsb’s formand Steen Søndergaard Thomsen blev i går valgt til bestyrelsen i brancheorganisationen BL’s 1. kreds, der dækker København og Frederiksberg. Han vil have flere almene boliger, og så vil han udfordre kommunens urimelige krav til renoveringer, der får huslejen til at stige.

fsb's formand Steen Søndergaard Thomsen.

I BL's 1. kreds arbejder de almene boligorganisationer sammen om fælles problemstillinger og udfordringer, der gælder for netop deres område. Vi har spurgt Steen Søndergaard Thomsen om de to vigtigste årsager til, at han stillede op til valg. 

-Jeg ønsker at arbejde for flere almene boliger i Københavnsområdet. Vi er nødt til at dæmme op for den skævvridning, der foregår nu, hvor det efterhånden kun er dem med en solid økonomi, der kan etablere sig i hovedstaden. Helt nye tal for kvadratmeterpriserne i landet taler for sig selv. Prisen på en kvadratmeter i region Hovedstaden er nu oppe på 36.600 kr. Det er 10 pct. mere end samme tid sidste år. Til sammenligning skal man af med 14.525 kr. for en enkelt kvadratmeter i Region Sjælland. Der er god grund til at arbejde hårdt for en blandet by med plads til alle.

-Og så skal vi udfordre Københavns Kommune, når de stiller urimelige krav til de almene boligorganisationer. Det sker, når vi bygger nyt, og det sker, når vi renoverer. Hvorfor skal kommunen have lov til at vælge løsninger, der gør det dyrere at anskaffe materialer, og som giver beboerne flere udgifter til vedligeholdelse, når der findes andre gode løsninger? Vi må forhindre beslutninger, der giver beboerne højere husleje uden grund.

12. april 2018 | Af , BirgitteThorsen