Spar på vandet – det er godt for miljø og pengepung

Vand er det naturligste i verden, og vi bruger det hele tiden. Men vand koster også penge og er en ressource, der kan blive mangel på. Derfor er der mange grunde til, at det er smart at spare på vandet.

Der er god økonomi i at spare på vandet.

Tag kortere bade, sluk vandet, mens du børster tænder, brug kun stort skyl i toilettet, når det er nødvendigt. Vi har alle hørt rådene om, hvordan man sparer på vandet, men det giver ikke kun god samvittighed at følge rådene, det er også godt for økonomien. Vand koster penge, og jo mere, vi bruger, jo mere skal vi betale. Så det er godt, at forbruget pr. beboer i fsb siden 2008 er sat ned med 12 liter pr. dag - fra 136 til 124 liter.

Hold øje med toilettet
Der er dog mere at hente. Et enkelt toilet, der løber, kan bruge utrolige mængder vand. Selv hvis det er så lidt, at det er svært at opdage, kan det bruge mere end 250 liter vand pr. dag, hvilket svarer til mere end 6.000 kr. Og løber det mere kraftigt, kommer beløbet hurtigt op på 10.000 - 12.000 kr. på et år. Og der er kun beboerne til at betale regningen. Så hvis du har mistanke om, at dit toilet løber, så kontakt ejendomskontoret hurtigst muligt.

Se boligafdelingens vandforbrug i det grønne regnskab
Du kan se, hvor meget vand, der bliver brugt i din boligafdeling ved at kigge i det grønne regnskab. Her kan du sammenligne forbruget med tidligere år eller med fsb’s øvrige boligafdelinger. Ser forbruget højt ud, så tag en snak i afdelingsbestyrelsen og med driftschefen og hør, om der er noget at gøre. Fx er vandforbruget pr. beboer i gennemsnit 16 % lavere i de boligafdelinger, hvor der er vandmåler i de enkelte boliger. 

Se din boligafdelings grønne regnskab 

Læs om muligheden for at få installeret individuelle vandmålere 

18. september 2017 | Af kommunikationsmedarbejder Mikael Bruun Andersen, man@fsb.dk