Kollektiv råderet - sådan kommer du i gang

Boligafdelinger kan have kollektiv råderet til flere forskellige arbejdsopgaver. Det mest almindelige er køkkener og badeværelser, som beskrevet her.

1. Find ud af, om I har kollektiv råderet
Hvis der er kollektiv råderet, der hvor du bor, har du modtaget et brev som beskriver, hvordan du gør, hvis du vil bruge ordningen. Hvis du ikke længere har brevet, kan du få at vide på ejendomskontoret, om din boligafdeling har kollektiv råderet.

2. Du kontakter køkkenfirmaet
Du skal bruge det køkkenfirma, som fsb har aftale med. På ejendomskontoret kan du få navn og nummer på kontaktpersonen i køkkenfirmaet. Køkkenfirmaet ved fra fsb drift, byg og jura, om der er flere penge til køkkener i din boligafdeling, hvor meget du kan købe køkken for, og hvad du kan vælge imellem.

Firmaet kommer ud til dig og måler op, og I aftaler, hvordan dit nye køkken skal være. Firmaet laver et tilbud med pris, tegninger og beskrivelse af arbejdet. Det sender de til dig og til fsb. Du får det køkken, der indgår i tilbuddet, men der er to trin mere, før arbejdet kan gå i gang.

3. fsb syner dit nuværende køkken
Kort tid efter at fsb har modtaget tilbuddet, bliver du kontaktet af en medarbejder fra fsb, som skal syne dit nuværende køkken. fsb ser på, om der er noget i dit køkken, som din boligafdeling skal betale for. Er der det, bliver beløbet trukket fra det beløb, som du skal afdrage for dit nye køkken.

4. Du får prisen oplyst, før arbejdet går i gang
fsb beregner hvor stort et beløb, du skal afdrage på, og hvor meget mere du dermed skal betale i husleje om måneden. Du skal skriftligt godkende beregningen. Bagefter får du og køkkenfirmaet et brev om, hvornår arbejdet kan gå i gang. Så kontakter du køkkenfirmaet og aftaler tid med dem.


Særligt om badeværelser
Nogle boligafdelinger har også kollektiv råderet til badeværelser. Til badeværelser skal du selv få en håndværker til at lave et tilbud med tegninger, pris og beskrivelse af, hvad der skal laves. Tilbuddet skal sendes til fsb på driftbygogjura@fsb.dk. På samme mailadresse kan du få oplyst, om der er flere penge i badeværelser, og hvor meget du må lave badeværelse for.

Herefter sker der det samme som på trin 3 og 4 i eksemplet med køkkenerne ovenfor.

 

Gør det selv

Få hjælp til praktiske problemer i din bolig

Gå til: Gør det selv