Afdelingsmøde med digital dialog, digital afstemning og afstemning på mødet

Et afdelingsmøde kan beslutte, at I skal supplere jeres fremtidige afdelingsmøder med to nye digitale værktøjer: Digital dialog og digital afstemning. Med digital dialog kan du og resten af beboerne i din boligafdeling frem til afdelingsmødet stille forslag, debattere og stille op til afdelingsbestyrelsen på jeres boligafdelings hjemmeside.

Find boligafdelingens hjemmeside
 

Digital afstemning betyder, at du og de øvrige beboere hver især vælger, om I vil stemme på enten det fysiske afdelingsmøde, på hjemmesiden eller pr. brev.

De digitale værktøjer er udelukkende et supplement til afdelingsmødet. Du og resten af beboerne kan stadig stille forslag og stille op til afdelingsbestyrelsen, som I plejer. Alt materialet til afdelingsmødet bliver også omdelt på papir til alle. 

Se tidslinje for afdelingsmødet (åbner i pdf)

Senest 4 uger før afdelingsmødet
Indkaldelse til afdelingsmødet omdeles til alle beboere. 

På din boligafdelings hjemmeside kan du: 
• Læse indkaldelse 
• Stille op til afdelingsbestyrelsen 
• Stille et forslag
• Deltage i debatten af forslag


2 uger før afdelingsmødet
Alle forslag skal være stillet senest 2 uger før afdelingsmødet. Derfor kan du ikke længere stille forslag hverken på hjemmesiden eller på sædvanlig vis. 

Du kan stadig kommentere forslag på hjemmesiden.


1 uge før afdelingsmødet
Materiale til afdelingsmødet med alle forslag omdeles til beboerne. På hjemmesiden kan du se materialet til afdelingsmødet.

Du kan kommentere forslag på hjemmesiden og stille op til afdelingsbestyrelsen, indtil én hverdag før afdelingsmødet. Debatten af forslag fortsætter på afdelingsmødet, hvor du også kan stille op til afdelingsbestyrelsen.


Afdelingsmødet
Afdelingsmødet holdes. Punkterne på dagsordenen, herunder alle forslag, diskuteres og sendes til afstemning. 

På mødet beslutter husstanden, om husstanden vil stemme på mødet eller efter mødet på enten afdelingens hjemmeside eller pr. brev.

Stemmer husstanden på afdelingsmødet, registreres det, at husstanden har stemt. Husstanden kan ikke stemme på hjemmesiden eller pr. brev efter mødet.


Dagen efter afdelingsmødet
Dagen efter afdelingsmødet starter afstemningen på hjemmesiden.

Har din husstand ikke stemt på afdelingsmødet, kan du logge på hjemmesiden og afgive dine stemmer. På hjemmesiden står, hvordan du gør, og hvad du kan stemme om.

Vil du stemme pr. brev, skal du kontakte ejendomskontoret.


1 uge efter afdelingsmødet
Afstemningen slutter 5 hverdage efter afdelingsmødet.

Du kan se resultatet af den samlede afstemning på hjemmesiden.


4 uger efter afdelingsmødet
Læs referat på hjemmesiden senest 4 uger efter afdelingsmødet.

Stil forslag om digitalt afdelingsmøde
Skal afdelingsmøder i jeres boligafdeling være digitale, skal en beboer eller afdelingsbestyrelsen stille forslag om det. Administrationen har lavet forslagsskabelon, I kan vælge at bruge.

Se forslagsskabelon (åbner i Word)Gør det selv

Få hjælp til praktiske problemer i din bolig

Gå til: Gør det selv